Το τονωτικό προσώπου, είναι εκείνο το καλλυντικό προϊόν που ολοκληρώνει την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας μας και που μερικές φορές το παραμελούμε ως μη απαραίτητο.

Ωστόσο αξίζει να του δώσουμε την προβολή που του αξίζει καθώς προσφέρει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα μας αρκεί να ξέρουμε πώς να επιλέξουμε το σωστό ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες του.

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να φορεθεί αλλά και με πιο τρόπο να το εφαρμόσουμε. Συνήθως το τόνερ εφαρμόζεται μετά το καθαρισμό με γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ για να απομακρύνει τα υπολείμματα γαλακτώματος και ρύπων. Παράλληλα το τόνερ εξισορροπεί το pH του δέρματος, αποφεύγοντας την ανισορροπία του υδρο-λιπιδικού μανδύα και προετοιμάζει το δέρμα για περεταίρω περιποίηση.

Παράλληλα ανάλογα με το είδος του τονωτικού μπορεί να παρέχει και επιπλέον ιδιότητες , για παράδειγμα μπορεί να έχει καταπραϋντική ,στυπτική ή ενυδατική δράση .

 

Πώς να επιλέξουμε τονωτικό;

Για να διαλέξουμε το σωστό τονωτικό πρέπει να αξιολογήσουμε τις ανάγκες και τον τύπο δέρματος .

 

Εάν το δέρμα είναι ευαίσθητο, εμφανίζει ερυθρότητα ή ερεθίζεται εύκολα, προτείνουμε το Aloe face toner μια απαλή λοσιόν με εκχύλισμα αλόε βερα, το οποίο εκτός από την εξισορρόπηση του pH θα καταπραΰνει ερεθισμούς καθώς και το αίσθημα δυσφορίας.

Από την άλλη, αν το δέρμα σας είναι μεικτό ή λιπαρό ή με τάση για ακμή, σας προτείνουμε την Manuka tree face toner. Μειώνει τους διεσταλμένους πόρους. Περιέχει οργανικά οξέα με ήπια απολέπιστική δραστηριότητα.

Εάν η ανάγκη σας είναι η ενυδάτωση, η ανανέωση και η οξυγόνωση αποφεύγοντας το καθημερινό στρες, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, σας προτείνουμε το Essential Oxygen Mist. Ένα εκνέφωμα προσώπου και σώματος με έντονη, οξυγονωτική και αναζωογονητική ενυδατική δράση. Χάρη στα ενεργά συστατικά της σύνθεσής του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουμε το εκχύλισμα πλαγκτόν και τα φύκια Antarctic Durvillae, θα επιτύχουμε ένα άμεσο διεγερτικό αποτέλεσμα.

 

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις τονωτικές λοσιόν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα για αναζωογόνηση ,ανανέωση ή απλά για να ανανεώσουμε το μακιγιάζ...