Τί είναι η νιασιναμίδη , είναι το ίδιο με τη νιασίνη;

Παρά τις ομοιότητες στα ονόματα, η νιασιναμίδη δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη νιασίνη. Είναι δύο διαφορετικοί τύποι βιταμίνης Β-3.Η νιασιναμίδη, γνωστή και ως νικοτιναμίδη, είναι η φυσιολογικά ενεργή μορφή της νιασίνης ή της υδατοδιαλυτής βιταμίνης Β3. Η νιασιναμίδη έχει αξιοσημείωτα δερματολογικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος , μειώνοντας τα ξεσπάσματα ακμής και ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση των πόρων

 

Η νιασιναμίδη δεν είναι απλώς μία τάση ομορφιάς!

Aποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα περιποίησης της επιδερμίδας για έναν λόγο : είναι ένα ευέλικτο συστατικό που αντιμετωπίζει να μεγάλο αριθμό επιδερμικών προβλημάτων .Παράλληλα είναι αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά όπως η βιταμίνη C , επειδή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος αυξάνοντας την παραγωγή κεραμιδίων, κάνοντας και άλλα συστατικά πιο εύκολα ανεκτά ενώ δρα συνεργιστικά με συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ .Μια φόρμουλα που θα τη δείτε συχνά στα καλλυντικά προϊόντα.

Από τη βελτίωση της υπερμελάγχρωσης μέχρι την υποστήριξη του δερματικού φραγμού, η νιασιναμίδη έχει μια σειρά από οφέλη για το δέρμα καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου βελτιώνοντας την συνοχή του δέρματος,μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ χαρίζει φωτεινότητα και εξασθενεί την υπερμελάγχρωση .

Είναι ένα ευεργετικό συστατικό για μιένα σύνολο προβλημάτων του δέρματος και είναι ασφαλές ακόμη και για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Η νιασιναμίδη έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για άτομα με δέρμα με τάση για ακμή ή ροδόχρου ακμή.Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να ωφεληθούν από τη νιασιναμίδη, ειδικά το λιπαρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα και εκείνο με ροδόχρου ακμή ή με ανομοιόμορφη επιδερμίδα

 

Τα οφέλη στην επιδερμίδα είναι πολλαπλά:

Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων. Διατηρεί το δέρμα λείο και ενυδατωμένο επιπρόσθετα παρατηρείται μια φυσική μείωση του μεγέθους των πόρων με την τακτική χρήση σε βάθος χρόνου.

Ρυθμίζει την έκκριση λιπαρότητας. Η νιασιναμίδη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση της σμηγματόρροιας και να αποτρέψει την υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων.

Φυσική προστασία. Η νιασιναμίδη βοηθά στη δημιουργία κερατίνης, ενός τύπου πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και υγιές.

Λιπιδικό φράγμα. Η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να αναπτύξει ένα φράγμό κεραμιδίων (λιπιδίων), το οποίο μπορεί, με τη σειρά του, να εγκλωβίσει την υγρασία και να μειώσει το βαθμό απώλειας πολύτιμου για την επιδερμίδα νερού. Αυτό είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά αν έχετε έκζεμα ή ώριμο δέρμα.

Ελαχιστοποιεί την ερυθρότητα και τις κηλίδες. Η νιασιναμίδη μειώνει τη φλεγμονή, η οδηγώντας σε μείωση της ερυθρότητας από έκζεμα, ακμή και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος.

Αναδόμηση από ηλιακές βλάβες. Η νιασιναμίδη μπορεί ταυτόχρονα να ανοικοδομήσει υγιή κύτταρα του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύει από βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Έχει αντιγηραντική δράση . Μειώνει το βάθος  των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και ιδιαίτερα των βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο (φωτογήρανση)

Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Η νιασιναμίδη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ,ενώ παράλληλα τα προστατεύει από τους εξωγενείς παράγοντες

 

Πώς λοιπόν μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της στον μέγιστο βαθμό;

Χάρη σε ένα συμπυκνωμένο πολύ-λειτουργικό σύμπλεγμα βιταμινών από 8 vegan προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος της σειράς Vitamin C.B3 niacinamide από τη Ziaja .

Ένα πλούσιο σύμπλεγμα σε βιταμίνης C, B3, B5, B6 και E .Η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη που συμπληρώνονται με βιταμίνες Ε, Β5 και Β6. Η βιταμίνη C στα νέα μας προϊόντα έχει τη μορφή άλατος νατρίου του μονοφωσφορικού ασκορβικού οξέος (SAP) που είναι συμβατό με τη νιασιναμίδη και λειτουργεί σε συνέργεια βιταμινών με αυτό.

Η σειρά Ziaja Vitamin C.B3 συνιστάται από την ηλικία των 14 ετών, εκτός από 3 προϊόντα που συνιστώνται από την ηλικία των 20 ετών. Τα προϊόντα προτείνονται για ξηρό, ώριμο, λιπαρό, μεικτό, επιρρεπές στην ακμή δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος με τάση ροδόχρου ακμής,προβλήματα που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο, καθώς και για θαμπό, κουρασμένο δέρμα χωρίς λάμψη. Όλα τα προϊόντα είναι αρωματισμένα με ένα όμορφο, αναζωογονητικό άρωμα με νότες λεμονιού, μέντας, γιασεμιού και μόσχου.